Bijschrift bij dit ‘Noordwijkse’ schilderij van Anton Heyboer op marktplaats.nl:

Zeldzaam, en dus gezocht, vroeg werk van Anton Heyboer in nog naturalistisch/impressionistische stijl. Potlood gesigneerd rechtsonder en getiteld linksonder. Hand ingekleurd. De ets heeft gezien de wijze van inlijsting geen marge aan de bovenkant en zijkanten. Anton Heyboer werd geboren te Sabang (Indonesië) op 9 februari 1924 en overleed te Den Ilp op 9 april 2005. Hij was autodidact. Woonde van 1952-1953 op een zolderkamer in bij de schilder H.F.Boot te Haarlem. Het verhaal gaat dat hij vanuit het zolderraam stukken zink uit de dakgoot zaagde om voor zijn etsen te gebruiken. Verliet Haarlem in 1959 en woonde sindsdien te Amsterdam tot 1962 en daarna te Ilpendam tot zijn dood in 2005.
Heyboer was beeldhouwer, fotograaf, graficus, collagist, schilder en tekenaar.

Overigens kan ik in bovenstaand beeld weinig ‘Noordwijk’ ontdekken. Net zo min als in een eerdere ‘Noordwijkse’ ets van Heyboer.