dav

Ik weet niet wat ik me precies moet voorstellen bij een ‘woon-salon-auto’ uit 1926, maar het ding kwam vast te zitten onder het lover van enkele lindebomen aan de Voorstraat. Ging het om een soortement van camper? Een Volkswagenbusje-met-opbouw-avant-la-lettre? Je zult maar wereldreiziger zijn: alle woestijnen van de hele wereld doorkruist en overleefd, met je woon-salon-auto door de straten van New York, San Francisco, Tokyo, Sjanghai, Delhi, Teheran, Moskou, Wenen, Parijs en Brussel hebben getuft en dan stranden onder een laaghangende tak in – of all places – Noordwijk!

Gelukkig was er iets verder aan de Voorstraat de wagenmakerij van de firma Van der Loo, die alles weer een beetje kon opknappen.

NOTA BENE: Rein attendeert mij op deze foto in de schatkamer van “Het Geheugen van Nederland”: een – zoals het daar heet – ‘woon-auto voorzien van salon, een badkamer en een keuken.’ Uit 1925.

rein