wiel (1)

Johannes Wijnandus Egbertus van der Wiel (1904-1962) had de aardappelhandel van zijn vader Piet geërfd. Tot die erfenis behoorde waarschijnlijk ook de vrachtwagen, waarmee de aardappelen werden bezorgd. Ik herinner mij Van der Wiel vooral als degene die samen met zijn vrouw een fruitkar had staan aan de Noordboulevard nabij de vuurtoren. Ze kwamen iedere dag vanuit de Molenstraat in Binnen met de kar het duin op. Van der Wiel was volgens mij toen al blind. Hij had altijd een goedmoedige herdershond aan zijn voeten liggen. We kregen wel eens een appeltje, als we die hond een aai gaven.

De vrachtwagen waarmee Van der Wiel vóór de oorlog in de rondte reed, dook volgens mij ook op bij het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1923, een gebeurtenis die met allerhande festiviteiten in steden en dorpen werd omlijst. Zo ook in Noordwijk:

wiel