piet2

De briefkaart ging op 21 juni 1920 van Noordwijk naar de firma Meyjes & Höweler aan het Damrak in Amsterdam, een winkel in kachels en keukenbenodigdheden. De kaart was afkomstig van Huis ter Duin, maar het daarop aangegeven subadres ‘Afd. Bloembollencultuur’ was doorgestreept. Dat was ook terecht, want de “Blumenzwiebel-züchterei Huis ter Duin”  was enkele jaren eerder – in 1915 – ten grave gedragen, omdat vooral de op Duitsland en Oostenrijk gerichte export niet meer zo lonend was in die tijden van oorlog. Lees de geschiedenis daarvan in de meest recente Blauwdotter.

In 1920 was er blijkbaar nog steeds postpapier van het bloembollenbedrijf over en bij Huis ter Duin deed men zuinigjes aan: men gebruikte de restvoorraad ook voor de hotelafdeling net zo lang totdat alles op was.

Ik vind ook nog een afbeelding van de winkel van Meyjes & Höweler aan het Amsterdamse Damrak. De winkel zou nog lang voortbestaan, maar inmiddels niet meer.

11251