rolly.jpg

Je hebt gewoon ‘golf’, maar je hebt ook midgetgolf, Volkswagen Golf en ‘wassen en watergolf.’ Maar je hebt ook ‘rollygolf’. Als je op dat woord googelt, kom je vrijwel uitsluitend terecht bij rollygolf in Noordwijk en bovenstaande foto biedt een aanblik van dat Noordwijkse rollygolf in zijn oorspronkelijke vorm en op zijn oorspronkelijke locatie. Geek van Rhijn had er een stukkie bollenland aan de Duinweg voor opgeofferd.

Ik heb nooit ‘rollygolf’ gespeeld, dus ik heb geen benul van wat het spel precies inhoudt. Misschien toch maar een langsgaan daar in Noordwijk, zij het nu op een aanpalende locatie aan de andere kant van de Van Panhuys.

Op dat witte huis rechts is een hekwerk aangebracht dat scijnbaar een klimop-plant een eind op weg moest helpen. Maar de klim-op was aan zijn klim nog niet begonnen (foto met dank aan Paul).