tam2.jpg

De brief ging op 18 maart 1922 naar mevrouw Keller-De Jong aan de Oude Zeeweg 46 in Noordwijk aan Zee. De brief ging mee met het stoomschip ‘Tambora’. Het stempel – Batavia-Rotterdam Postagentschap – is waarschijnlijk ook op dat schip gezet.

De s.s. Tambora was een schip van 5602 bruto ton, eigendom van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Het was gebouwd in 1910. Amper 20 jaar later werd het verkocht voor de sloop na een wat mij betreft verbazingwekkend kort leven.

Er bestond eerder een stoomschip Tambora, een vrachtschip citmaal, waarover ik het volgende op ‘e vischt heb van internet: “Tambora SS was a Dutch Cargo Steamer of 1,266 tons built in 1877 by Caird & Company Greenock, Yard No 206 for Nederlandsch Indische Stoomvaart Mij., Batavia. In 1891 she was purchased by Konink Paketvaart Mij., Batavia. On the 24th April 1901 Tambora ran a ground and was wrecked at Adaoet, Tenimbar Island (Lloyds Larat) when on passage from Banda, Batavia for New Guinea with general cargo.”

Nog deen plaatje van de s.s. Tambora vanwaar bovenstaande brief kwam:

tam1