De vv Noordwijk had blijkbaar een aardig bedrag moeten neertellen om de komst van Ajax mogelijk te maken. Extra reclame en extra sponsoring in het Leids Dagblad waren dan ook wel op hun plaats. De crème de la crème van de Noordwijkse middenstand pakte uit voor dit wedstrijdje dat gespeeld werd op dinsdag 29 juli 1975.

Ajax stond toen onder leiding van Hans Kraay (Sr. wel te verstaan) en er speelden voetballers in als Tjeu La Ling, Piet Schrijvers, Johnnie Dusbaba, René Notten, Geert Meijer, Gerrit Mühren, Ruud Geels, Rudd Krol en Barry Hulshoff.

Bij Noordwijk – onder leiding van John Eelman – liepen spelers rond als Ben Barten, de gebroeders Spaanderman, Kees Karstens, Ruud Bröring, Sjoerd Boot, Jaap van Kesteren en Hans Westgeest. Constant Smit stond op doel en stopte een strafschop van Ruud Geels.

Ajax won met 4-0 door doelpunten van Ruud Geels (2x, waarvan één via het been van Cees Spaanderman), Tjeu la Ling en Kick Seegers. Seegers???

Seegers kwam uit de eigen jeugd van Ajax en speelde één keer 29 minuten lang een officiële competitiewedstrijd in het eerste (en maakte in die korte tijd toch nog één doelpunt). Hij verkaste echter al snel naar Heerenveen en later naar Fortuna Sittard. Hij eindigde zijn carrière bij het Belgische Bilzerse VV, een derde of vierde klasser uit Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht).

Noordwijk was twee jaar eerder landskampioen geworden bij de amateurs en zou dat kunststukje – met een aantal van dezelfde spelers – 5 jaar later met droge ogen gewoon herhalen.

Een landskampioenschap zit er niet meer in. Hoewel. De club nadert langzaam de Tweede Divisie en daarna zijn Eerste en Eredivisie niet ver meer weg. Ik verwijs naar het wonderbaarlijke landskampioenschap van DWS in 1964, nadat die club in 1963 was gepromoveerd van de Eerste naar de Eredivisie.

Overigens was DWS de laatste landskampioen die géén rood in zijn clubkleuren had. Dat voorspelt voor de vv Noordwijk weer niet veel goeds.

SJC dan?