bord

In Amerika komt het nog wel eens voor dat men tot op hoge leeftijd de politicus blijft uithangen: Bernie Sanders is 76 en hij wil zich in 2020 weer verkiesbaar stellen voor het presidentschap van de Joe-Es-of EE. Voormalig President Ronald Reagan was 78 toen hij uit het Witte Huis vertrok. John McCain stierf als senator in het harnas op 82-jarige leeftijd. In Engeland was Winston Churchill 81 toen hij aftrad als premier en Koningin Elisabeth is ook al heel oud.

In het “Nieuwe Noordwijk” dreigt straks ook de ouderdom te gaan regeren: Jan de Ridder (74), Gerard Duijndam (72) en Hans Knapp (76) zijn met voorkeurstemmen in de Raad gekozen voor 4 jaar. Wat mij betreft geen probleem. Ouderdom en ervaring zijn prima aanbevelingen en – nog belangrijker – het zijn alle drie senioren die inmiddels de kiftende partijpolletiek zo ongeveer wel ontstegen zijn en dat is pure winst.