foebelen

Het is niet om het één of het ander en met alle respect. Maar de redactie van De Noordwijker – ‘Lokaal Betrokken’ – leest blijkbaar wel NRC-Handelsblad, maar niet De Blauwdotter. Dat eerste siert de redactie, dat tweede niet.

Want als je in je editie van deze week denkt de ‘scoop’ van bschreven Jan Luitzen en Wim Zonneveld via NRC-Handelsblad wel even te kunnen vertalen voor de Noordwijkse goegemeente, hebbie iets over het hoofd gezien. De echte ‘scoop’ lag al bij Jeroen Verhoog , toen hij al veul eerder voor De Blauwdotter het hele verhaal in geuren en kleuren op schrift stelde (“Een Voetbalwedstrijd in Noordwijk anno 1789” / De Blauwdotter 182, Voorjaar 2018). Zelfs NRC-Handelsblad vergat niet om dat te vermelden. Zie ook mijn blog van afgelopen maandag.

Ten bewijze van één en ander neem ik het hele artikel van Verhoog uit De Blauwdotter hierbij integraal nog maar eens over:

jeroen

Overigens wordt De Blauwdotter – verwijzend naar onderstaand artikel in Het Noordwijks Nieuwsblad – ook onder onder de aanhangers van “Puur Noordwijk” (“Oog en Oord voor Noordwijkers”) nauwelijks gelezen:

puur