IMG_0318

Op JBEEN verschijnt een geshopte foto van een reclamevliegtuigje met dito sleep. ‘Lijst-Salman beslist beter’ staat er op. Met de nakende fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout komen er ook verkiezingen aan en Lijst-Salman heeft blijkbaar ook zijn supporters op Facebook (en op NoordwijkActueel).

De foto doet me denken aan het verhaal van een ongelukkige reclamevlieger, die in 1968 iets te dicht bij het oude REM-eiland kwam. Zijn sleep bleef hangen aan de zendmast van het eiland en stortte in zee (de piloot kwam er wonderbaarlijk goed van af). Ik schreef er eerder een verhaaltje over.

Maar goed dit vliegtuigje van Salman kwam dus niet eens meer in de buurt van het REM-eiland. Sterker nog: het hele eiland is aan de kust verdwenen.

Alles is anders, niets is meer hetzelfde. Jammer.