tommies

Over Frederick Harry Mills (1919 – 1988) wordt het een en ander geschreven op een genealogische site. Kortheidshalve verwijs ik maar naar die site. Boven twee foto’s van Fred. Die foto’s zijn genomen in Noordwijk, kort na de oorlog. Fred (omcirkeld) laat zich hier zien met een paar kameraden uit het Britse leger, terwijl ze zich bij een bunker ophouden en een beetje aan het klooien zijn met een stuk luchtafweergeschut, dat door de Duitsers daar was achtergelaten.

Freds aanwezigheid in Noordwijk kreeg nog een staartje: hij ontmoette er Peggy (Margareth Adriana) Admiraal met wie hij in 1948 trouwde. Peggy – haar naam verraadt het al bijna – had naast een oer-Noordwijkse vader (visroker en –handelaar Henk Admiraal uit de Hoofdstraat) een Engelse moeder: Stella Martha Jenner. Fred en Peggy gingen in 1962 uit elkaar. Peggy bleef waarschijnlijk in Engeland wonen, want ze stierf in 1992 in Great Yarmouth op 70-jarige leeftijd.

We vinden op de site nog een mooie foto van Peggy:

peggy6

En haar persoonsbewijs:

peggy7

Peggy had al in augustus 1933 in de categorie “meisjes van 10 tot 14 jaar” het blaastrappen gewonnen tijdens de kinderspelen in Noordwijk aan Zee (‘Blaastrappen’????):

peggywww