Johnvandekluchtkeunenoordwijker

John komt op JBEKN met deze prachtige foto van Alie Droge Manus, in leven Alida Sophia Caspers. Dat ‘Droge Manus’ was de bijnaam van haar vader, Herman Caspers, die kruidenteler én kruidendroger was.

Alie werd eigenlijk altijd ‘Droge Manus’ genoemd, of ‘Alie Caspers’,  in weerwil van het feit dat ze getrouwd was met ene Piet Homan uit Sassenheim. Hun huwelijk kwam een beetje laat tot stand: Piet was al 57 en Alie was ook de jongste niet meer, want toch al weer 42. Dat was in 1938. Piet Homan stierf in 1959 op 78-jarige leeftijd. Alie zou hem met 24 jaar overleven (ze stierf in 1983 op 87-jarige leeftijd).

Alie dreef een drogisterij in de Kerkstraat. Ze had altijd een hoedje op en ze kwam altijd als de slakken de winkel in, zodra een klant zich meldde. Ze was een stevige tante en niet heel vriendelijk. Ik geloof niet dat ze – zoals bij andere drogisten wel te doen gebruikelijk – kinderen een dropje gaf. En ik associeerde haar op de een of andere manier altijd  met Boldoot- Eau de Cologne, maar dat kan inbeelding zijn. En dat hondje op de foto, dat was er ook altijd.