rem2

Wat er op de zijkant geschreven staat, is niet heel erg helder. En het is ook curieus om vanuit Beverwijk een kaart te sturen met het Rembrandt Hotel erop naar iemand aan de Beethovenweg die recht tegenover het hotel woonde. Maar bij nader inzien was het helemaal geen kaart.

Het hele verhaal was door een of andere tante gericht aan de Jonge Heer Frederic van Hattum. En de kaart was geen kaart, maar een foto. Tante had een foto genomen van haar neefje Frederic, gezeten op een bokken- of ponywagen, gefotografeerd voor diens huis aan de Beethovenweg 1 met het Rembrandt Hotel op de achtergrond.

Thuis in Beverwijk had tante de foto laten ontwikkelen en ‘m als ansichtkaart weerom naar Noordwijk gestuurd. Zo ongeveer denk ik dat het in elkaar zat. De jongen op de foto was Frederic van Hattum.

We schrijven 4 oktober 1913, bijna 105 jaar geleden. Tante zal wel niet meer leven en ook Frederic zal er wel niet meer zijn.