badplaats

Enigszins curieus is de kaart wel: er wordt amechtig gewag gemaakt van de ‘badplaats’ Noordwijk, maar dat wordt dan geïllustreerd met een nogal gehavend plaveisel van kasseien en strand en zee zijn ver weg.  Ook anderszins ziet het er niet echt uit als een badplaats en al helemaal niet als de ‘mondaine badplaats’ , die Noordwijk vanaf het begin pretendeerde te zijn.

NOTA BENE Ron heeft kunnen ontcijferen wat er op die hand- of hondenkar links op de hoek geschreven staat: “A. Melkert Aanleg voor Gasleidingen”  Schitterende vondst. Ik kan helaas niet achterhalen waar of dat deze Melkert vandaan kwam. Een in aanmerking komende ‘A. Melkert’ is op de site van Hans Montanus niet terug te vinden. Wel een J.A. Melkert die opereerde als horlogemaker en rijwielhersteller. Het zou kunnen dat J.A. Melkert later (of eerder) ook in de gasfitterij is gegaan. Het zou kunnen dat er daar op die kar niet “A. Melkert” stond, maar “J.A. Melkert

ron