launching

Ik heppum wel eens eerder laten zien: de vuurtoren van Noordwijk, die naar het lanceerplatform wordt gereden. Illustratief voor wat in Noordwijk gevierd wordt als het themajaar ‘Space’. Onder andere in Museum Noordwijk, wat op zijn minst opmerkelijk mag worden genoemd, want zo ‘ruimte-eigen’ is dat museum helemaal niet. Maar ja, in het kader van Noordwijk-promotie is veel geoorloofd, blijkbaar:

ruimtevaartHet hele verhaal van “Noordwijk – City of Space 2018” doet een beetje gekunsteld aan. ESTEC/ESA is sinds 1968 in Noordwijk gevestigd en dat gegeven wordt op de relevante toeristische sites een beetje verder opgeleukt met ronkende teksten als deze:

 Op geen enkele andere plek in Nederland is zo veel kennis te vinden over ruimtevaart als in Noordwijk. ESTEC is het technische hart van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en al sinds 1968 te vinden in de badplaats. Ook in Noordwijk: Space Business Park, een bedrijventerrein dat samen met ESA-ESTEC de te vormen Space Campus is. In ditzelfde gebied ligt Space Expo, het bezoekerscentrum van ESA-ESTEC

space2018

Het kan geen kwaad: Noordwijk met krachtige raketmotoren een beetje omhoog stuwen in de vaart der volken en andere vormen van toeristische belangstelling. We have emission. We have lift off.