sjc

Ik persoonlijk was meer voor Noordwijk dan voor SJC. Toch sleepte mijn vader mij ’s zondags vaak mee naar de Lageweg, waar we met een paar klasgenoten onszelf maar verder moesten vermaken. Soms ook met het vissen van ballen uit de aanpalende  Dinsdagse Watering. Voor de rest was het vaak koud. En regenachtig. En guur. Bij Noordwijk aan de Van Panhuys was het in mijn beleving altijd warmer.

Het was ook niet zo’n aantrekkelijk complex, dat hele SJC-terrein. Open vlakte, ver buiten de bebouwde kom. Niks geen beschutting tegen regen en wind.

Dat veranderde in 1970, toen de leden van SJC zelf een tribune neerzetten aan de kant van de Wetering. Geheel en al gefinancierd door de leden zelf en door collectes en andere acties in het dorp. Fraai staaltje van zelfredzaamheid.

Inmiddels hebben gemeentebestuur en SJC-bestuur het groene licht gegeven voor een geheel nieuw complex. Het oogt allemaal erg fraai. Er komt een hoop subsidie bij. Het is ook allemaal wat dichter bij de bebouwde kom. Het zal er warmer worden.

sjc2