spalding2

Cor Medemblik stuurde een prachtige ansichtkaart van de veemarkt in Spalding (VK) aan zijn broer en zus in Noordwijk.  Hij zat daar in Spalding in de bloemen, niet zo gek, want Spalding was een centrum voor de bloementeelt in Engeland. Er waren zelfs tulpenvelden te vinden:

spalding1

Cor schreef: Geachte Br. En Z. Verleden week heb ik de reiziger van Homan bij mij gehad en die vertelde mij dat er een nicht van ons ging trouwen maar hij wist de naam niet dus laat dat eens weten. Ik maak het nog goed en begin het aardig druk te krijgen met de bloemen. Hartlijke groete, Cor. Hoe staan uw Narcissen?

Ik weet niet of Medemblik daar in zijn uppie in zat. Of dat hij werkzaam was bij en uitgezonden door S.A. van Konijnenburg, die bij mijn weten ook in Spalding een bedrijf had. De genoemde Homan zijn we ook welderis  eerder tegengekomen. Dat moet een bloembollenexportbedrijf zijn geweest in Noordwijk. Ook over die Homan heb ik relatief weinig tot niets kunnen vinden. Helaas.