sss

Wiener Stube ‘Renova’ was gelegen aan de voormalige Schäfferstraat, nu Parallelboulevard. Maar de tent bestaat niet meer en als ik de foto goed bekijk, is dat maar goed ook: één grote uitdragerij van rommeltjes, muffe schilderijtjes en versleten tafelkleedjes, een verdwaald karrewiel en een ontstemde gitaar, waaraan en paar snaren ontbreken. Brandgevaarlijk ongetwijfeld ook.

De andere kant van het verhaal is dat je hier waarschijnlijk van die grote Oostenrijkse schnitzels kon eten, die als putdeksels over de rand van je bod heen staken. Dik gepaneerd en geserveerd met Bratkartoffel en Salat. Daar was helemaal niets mis mee, vooral ook niet als je het allemaal kon wegspoelen met een giga-glas Radler en als het werd opgediend door een leuke Noordwijkse ‘Dirndl.’ .

Het water loopt me gelijk weer uit de bek.