stoom33

De stoomtram begon zijn rit naar Leiden vanaf Huis ter Duin aan de Zuidboulevard in Noordwijk aan Zee en hij reed het dorp uit bij de Westeinderbrug aan het einde van de Voorstraat in Noordwijk Binnen. Of andersom.

Van het Noordwijkse traject van de stoomtram zijn eigenlijk alleen op deze twee punten foto’s bekend, behalve dan anderhalve – slechte – foto van de Huis ter Duinstraat en de befaamde foto van de stoomtram die in de Zeestraat de woonkamer van Ome Gerrit Slats binnenreed.

stoom55

De mooiste foto van de stoomtram die ik ken, is onderstaande. Stoomtram op weg naar Katwijk of Noordwijk op de Rijnsburgerweg in Leiden. Ik weet het niet helemaal zeker: misschien ging deze stoomtram richting Katwijk en moest je voor Noordwijk in Rijnsburg overstappen op de stoomdienst naar Noordwijk. Maar toch.

stoom88