raadhuis

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1962 begon de zgn. raadhuiskwestie op te spelen: de vraag of ner nu wel of niet een nieuw raadhuis moest komen in Noordwijk en wáár. De kwestie zou nog zo’n 20 jaar doorzeuren (en steekt nu bij de fusie met Noordwijkerhout weer op). Binnenkort verschijnt er een mooi artikel over de hele kwestie in De Blauwdotter: kijkt er allen naar uit.

Maar intussen bleek dat Gemeentebelang onder leiding van Jhr. Van Riemsdijk bij gelegenheid van die verkiezingen een heuse bouwplaat huis-aan-huis verspreidde van het oude raadhuis om de burgers ertoe te bewegen toch vooral alles bij het oude te laten, dat wil zeggen het oude raadhuis aan de Voorstraat te behouden.

Vraag is: wie heeft er nog zo’n bouwplaat ergens op zolder liggen? Of een raadhuisje dat uit dat karton is opgebouwd? Wie, o wie?