bad3

Degenen die dit blog met enige regelmaat volgen weten inmiddels wel dat het oude Palace Hotel in mijn ogen een iconisch gebouw was, nog veel meer sfeer- en beeldbepalend dan alle andere hotels bij elkaar (inclusief huis ter Duin). Het zal er wel nooit meer van komen dat dat iconische bouwwerk uit zijn as en puin zal herrijzen (hoewel het geen slecht idee zou zijn). Maar foto’s helpen om de herinnering een beetje vast te houden.

Zoals die foto hierboven, waarop het Palace Hotel zijn plaats op de boulevard stevig opeist (hoe verder je richting vuurtoren ging, des te smaller en onbeduidender werd die boulevard). De zeereep was één grote parkeerplaats. Moest kunnen.

De foto hieronder is zo mogelijk nog mooier. Een Palace Hotel dat (kort na de oorlog?) wel aan een beetje renovatie toe is. Maar de latere hotel-brede erker is er nog niet en daarmee komen die prachtige raampartijen die er vroeger op de begane grond waren, nog ontzettend mooi uit. Ook de belettering op de gevel is tijdloos.

war1