tarvo2

Ik heb wel eens eerder een stukkie geschreven over de coöperatieve bakkerij “De Verbetering” in de Molenstraat in Noordwijk Binnen. Als de winkel nog niet open was, haalde je achterin in de bakkerij een – vaak nog warm – brood. Roomboter en suiker er overheen, gezonder was er niet.

Ik herinner me ook wel de gemotoriseerde bakfiets op het plaatje, dat door Els op JBEEN is gezet. Besefte alleen niet dat De Verbetering blijkbaar ook klanten had in Noordwijk aan Zee, c.q. in de Karel Doormanstraat, waar deze foto genomen is.

Mooi is overigens ook de reclame voor ‘Tarvo-moutbrood’. Niet dat ik dat brood nou zo lekker vond. Maar de afkorting was een aardige: TAR kwam van ‘tarwe’ en VO kwam van ‘Vos’, de naam van de molenaar die het speciale moutmeel ontwikkeld had. In 1933 al. In Haarlem.

tarvo1