zzpalace3

Soms denk je dat je intussen wel het hele internet hebt afgegraasd naar mooie oude beelden van Noordwijk. En dan stuit  je opeens toch nog op iets geheel – zinsbegoochelend – moois dat je nog niet eerder hebt gezien. Zoals deze ingekleurde foto van de Voorstraat. Prachtige pasteltinten, met zorg en liefde aangebracht. Zo maar te koop op marktplaats.

De kaart liep in 1911 vanuit leiden naar Koblenz. Achterop stond in vlijtige kinderhand geschreven:

Lieve pa en ma! Gister hebben we met tante Saar en tante Ko in N-B gegeten, en nog wel bedankt voor de 2 briefkaarten van Jeaantje.

‘Pa en ma’ waren blijkbaar op vakantie en verbleven in Hotel Monopol/Metropol in Koblenz (daar hebben we ook een foto van, zie hieronder) . Jeaantje verbleef al even blijkbaar – for the time being – bij haar tantes aan de Plantage in Leiden, aan het einde van de Hogewoerd.

zzpal6