kruid1

Het huisje links op de foto heette “Kruidje-Roer-Me-Niet.” Het was een voormalige chauffeurswoning aan de Ligusterweg, waarschijnlijk behorend bij één van de rijkere huizen aan de Zuidboulevard of elders in ‘De Zuid.’

Tussen 1946 en 1952 werd het huisje bewoond door Dirk – De Koer – Hazenoot en zijn toen nog prille gezinnetje. De familiefoto’s kreeg ik van één van de kinderen Hazenoot: op de foto linksonder moeder Hester Hazenoot-Van Leeuwen, haar moeder en haar zoon Leo. Op de foto rechtsonder wederom Hester en haar zoon Leo, alsmede vader Dirk Hazenoot en dienst schoonouders Van Leeuwen.

Op de bovenste foto is nog een bord zichtbaar aan de voorgevel, waarvan ik nooit de tekst heb kunnen thuisbrengen. Bij de familie Hazenoot staat de tekst in het geheugen gegrift en daarmee ben ik er eindelijk achter gekomen:

Zolang wind en stormen loeien,

moge Noordwijk steeds in voorspoed groeien.

Het huisje dat ge hier ziet

heet Het Kruidje Roer Me Niet.