Onlangs hadden we een plaatje van een aanrijding tussen de tram naar Katwijk en een vrachtwagen van Theo – “De Kat” – Heemskerk  van de Noordwijkerhoutse melkfabriek “de Landbouw”.

Dat moet Jan hebben herinnerd aan het feit dat er nog enkele melkbussen van die voormalige melkfabriek ergens in de kelder moesten staan. Van oudsher afkomstig van de voormalige melkhandel van zijn vader in de Kerkstraat. Jan schrijft:

Hier zijn die bussen: op de zijkant staat aan de ene kant “de Landbouw” en aan de andere kant (bij de een) “T H K 1962” (bij de ander) “T H K 1964.”

Melkfabriek “De Landbouw” in Noordwijkerhout was van Heemskerk en ik weet dat ene Theo Heemskerk (vrolijke gezette kerel) wekelijks bij ons thuis kwam (in z’n vette Volvo) om af te rekenen. Hij werd ook wel “De Kat” genoemd. Die T H zal wel voor Theo staan, maar ben nu dus wel nieuwsgierig geworden waar die K voor staat. Waarschijnlijk niet voor Kat. (haha)

Dat THK zal – denk ik – wel hebben gestaan voor Theo HeemsKerk. Ik woonde niet in de Kerkstraat, maar in de Zeestraat. Ook daar kwam Theo ’s morgens om een uur of 6 al zijn bussen en kratten melk met veel lawaai afleveren bij de melkhandel van Meijer aan de overkant. Met zo’n oude Volvo-vrachtwagen inderdaad, net zo ‘vet’ als die melk van hem, want van ‘halfvol’ hadden we nog nooit gehoord toen  (met dank aan Jan).