raadnw1

Nu de plannen voor fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout zijn goedgekeurd, is de discussie over een gemeenschappelijk raadhuis direct losgebarsten. Moet het ding in Noordwijk komen te staan (oude verzekeringsgebouw aan de Van de Mortelstraat?) of in Noordwijkerhout? Of ergens er tussenin (Dijk en Burg? Herbouw Kasteel Leeuwenhorst?).

Het is te hopen dat er in ieder geval een origineel raadhuis komt. Het huidige raadhuis van Noordwijk van de hand van architect Molenaar werd illegaal gekopieerd door de gemeente Woerden. Het gemeentehuis van Noordwijkerhout was een ontwerp van architect Kropholler, maar die kopieerde zichzelf tot in het oneindige: in Wateringen staat een soortgelijk raadhuis (en dan spreken en schrijven we nog niet over de raadhuizen van Arcen, Waalwijk en Medemblik).

Nogmaals: het is te hopen dat er nu eens voor originaliteit gekozen wordt (en dan is dat gebouw aan de Van de Mortelstraat wat mij betreft al bij voorbaat de slechtste keuze).