morely66

De tweelingbroers Donald en Erle Morely uit Engeland mochten in de Tulpenralley van 1963 als eerste starten bij Huis ter Duin in Noordwijk. Het was 23 april 1963 en na 2950 kilometer zouden ze hier ook weer finishen als tweede in de einduitslag (een jaar later kwamen ze als winnaars binnen).

Hun auto was een Austin-Healey 3000 MKII uit 1962 met het kenteken 67ARX, een schitterende auto. Ik ben niet verbaasd om te zien dat het ding nog steeds bestaat, optimaal onderhouden en blinkend gepoetst, want zoveel moois laat je niet verslonzen.  Sterker nog: zoveel moois is ook veel waard: de auto werd enkele jaren geleden op een veiling verkocht voor  113.700 Britse ponden, omgerekend voor 128.086 Europese euro’s.

Mooi dat de auto in 1963 als 2e in Noordwijk terugkeerde, maar hij had er nooit meer weg mogen gaan. Klik hier voor de hele geschiedenis van dit wonder-op-wielen.

morley2morley3