pp4

De Quarles ging niet automatisch over in de Van Panhuys, maar dat was met de burgemeesters, naar wie beide straten vernoemd zijn, ook niet het geval. Burgemeester jhr. mr. Jan Hendrik Jacob Quarles van Ufford regeerde over de beide Noordwijken van 1890 tot 1901. Jhr. Willem Constantijn van Panhuys zwaaide de scepter van 1908 tot 1929.

Tussen hen beiden in zat burgemeester Ernest Louis baron van Hardenbroek van Lockhorst.

Logischerwijze zou dan het verbindingsstukje tussen de Quarles van Uffordstraat en de van Panhuysstraat ‘Van Hardenbroekstraat‘ hebben moeten heten. Maar dat was niet zo. Het stukkie heette simpelweg ‘Duinweg’. De Van Hardenbroekweg is weer ergens anders in Noordwijk.

De aansluiting tussen de ene en de andere straat is pas later tot stand gekomen, nog later ook met behulp van een heuse rotonde.

Het pand daar op de hoek heette heel toepasselijk en simpel “Ons Hoekje”. Zo heet het nog steeds, hoewel de belettering is vervangen door van die-kitscherige-tegeltjes-met-opdruk, die je nog wel in Spaanse of Portugese toeristenwinkeltjes vindt tussen zwembroeken, strandstoelen en zonnecrème.

hoekje