zaad

Een foto van de hoek Wilhelminastraat / Heilige Geestweg. Drukte van belang, maar dat was ook niet zo vreemd: bij ontstentenis van de Van der Mortelstraat en van de Nieuwe Offemweg kwam alle verkeer uit de richting Noordwijkerhout (Gooweg) en Voorhout (Schiestraat) op dit punt de bebouwde kom binnen. En het ging er in die richtingen ook weer uit. De Wilhelminastraat had tweerichtingsverkeer en daar zaten dan ook nog de lijnbussen van en naar Haarlem bij.

Verkeerslichten waren er nog niet, maar die hadden hier ook alleen maar problemen gegeven. Een verkeersagent op deze plek was dus geen overbodige luxe: witte riem met schuin stuk over de borst, witte pet en witte armstukken: zo kon je hen herkennen. Vergelijk dat maar eens met de felgekleurde, bijna lichtgevende pakken van een verkeersregelaar Anno Nu.

Op de hoek zat de zaadhandel van Braun. Een schitterende Volkswagen Pickup met huif rijdt door het beeld, maar had wat mij betreft voor altijd op die plek stil mogen blijven staan.