co1

David Leonard Grullemans (1859-1935) was een telg uit het geslacht der Grullemansen, die vóór 1900 tekenden voor één van de grootste bloembollen exporthuizen van Noordwijk. Aan de Voorstraat in Noordwijk Binnen. Na de dood van patriarch Arie Grullemans raakte diens erfenis enigszins versnipperd. Het bedrijf kreeg later wel weer wat meer ‘smoel’,  maar toen was het al uitgeweken naar Lisse.

David Grullemans bleef Noordwijk trouw. Hij runde zijn eigen bedrijfje vanuit de Douzastraat 39. Curieus zijn twee kaarten van zijn hand aan ene Eversdijk in Biezelinge. Op 6 januari 1919 informeert hij bij die Eversdijk naar de prijs van ‘Treurrozen op Bottel’, maar één dag later bestelt hij er  6 van en dan weet hij ook de prijs blijkbaar, namelijk 125 gulden per stuk (het zal wel 1 gulden 25 zijn geweest).