woudstra

Een schilderij van A.M. – Aad – Woudstra, getiteld “Dame op het Strand van Noordwijk”. We hebben eerder al andere ‘Noordwijkse’ schilderijen van Woudstra laten zien in deze bloggenreeks. Het doet vermoeden dat Woudstra op enig moment in Noordwijk moet hebben gewoond en op internet vind je daarvoor her en der ook wel enige aanwijzing. Maar in het geniale genealogische van Hans Montanus kom ik Aad helaas niet tegen.

Ik kreeg naar aanleiding van een eerder blog over Woudstra anderhalf jaar geleden een aardige reactie van zijn dochter:

Toevallig kom ik op deze blog! Aad Woudstra is mijn vader. Hij schildert met name stillevens, landschappen en strandgezichten. Heel veel werk van hem is verkocht in Nederland en Amerika. Mijn vader is 72 en doet niet aan promotie op internet, hij verkoopt via exposities, winkels, art galerijen. Uiteraard kun je bij hem thuis gaan kijken, daar heeft hij ook veel hangen!

Intussen vind ik nog een ander beeld van het zelfde schilderij. Zo mooi dat ik er nog eenzelfde beeld – spiegelbeeldig – aan toe voeg:

d1

Het schilderij ging overigens voor € 135 weg op Catawiki. Die prijs had ik er zelf ook graag voor over gehad.