sjjj

Ik heb eerder een poging gedaan om via de nodige statistieken vast te stellen welke club nu ‘beter’ was: Noordwijk of SJC. Niet helemaal realistisch om beide clubs met elkaar te vergelijken. Want ze speelden dan wel allebei Hoofdklasse, maar het zijn verschillende Hoofdklassen.

Bovendien speelde SJC twee wedstrijden meer dan Noordwijk (maar SJC verlóór ook twee wedstrijden meer, dus dat strepen we tegen elkaar weg). Zo bezien kwamen beide clubs met een identiek resultaat voor de dag: 16 wedstrijden gewonnen, vijf gelijk en zeven verloren. Allebei uiteindelijk 53 punten, waarbij SJC – ondanks twee extra nederlagen) toch een beter doelsaldo heeft dan Noordwijk: 25 om 24.

Het is geteut in de marge. Het gaat om het eindresultaat en dat  ziet er geweldig uit voor beide clubs: allebei uiteindelijk een periodetitel binnen gesleept en allebei gekwalificeerd voor de nacompetitie. Dat telt.

Gaan nu kijken naar de nacompetitie: Noordwijk tegen DOVO, SJC tegen Quick.

Nota Bene: in het mapje ‘Noordwijk’ bevinden zich nog enige plaatjes en wetenswaardigheden, die niet eerder aan bod kwamen in deze bloggenreeks. Daarom gaan alsnog de komende tijd af en toe de deur uit.