The Geelong Advertiser verscheen in Geelong, een stad ten zuidwesten van Melbourne in Australië (provincie Victoria). In de editie van 27 april 1912 verscheen bovenstaand bericht, waarin gewag wordt gemaakt van een nieuwe gladiolensoort, “The Glory of Noordwijk”. Gekweekt door C.P. Alkemade uit (natuurlijk) Noordwijk. C.P. Alkemade was zo bekend in Noordwijk, dat hij gemakshalve alleen maar met de initialen van zijn voornaam ‘C.P.’ werd aangeduid. Ik heb het verhaal wel eens eerder gememoreerd via soortgelijke berichten in kranten in Singapore en Nieuw Zeeland. Maar in de Australische versie deed C.P. nog even uit de doeken hoe hij precies tot “The Glory of Noordwijk” gekomen was: veel kruisbestuiving, de goede soorten en maar door blijven experimenteren met eindeloos veel geduld. “Several hundred experiments.”