standen

Na 20 wedstrijden in de Hoofdklassen A Zaterdag en Zondag kunnen we de ontwikkelingen rond de beide Noordwijkse clubs Noordwijk en SJC weer even peilen.

  • Eerder hebben we de ontwikkelingen na 5, 10 en 15 wedstrijden al bezien en beschreven. Voorzichtige conclusie was dat het beide clubs redelijk goed gaat en ook dat ze weinig voor elkaar onderdeden (NW had 27 punten, SJC 24). Maar de ontwikkelingen bij Noordwijk zijn wat gelijkmatiger, dan bij SJC waar de patronen wat grilliger zijn.
  • We hebben er nu weer 5 wedstrijden bij en de beide clubs gaan nog steeds redelijk gelijk met elkaar op: Noordwijk haalde uit de laatste 5 wedstrijden 13 punten, SJC 12. Noordwijk staat nu op en tweede plaats met 40 punten, SJC op een (gedeelde) tweede plaats met 36 punten.
  • De standen op de ranglijst na telkens 5 wedstrijden: SJC achtereenvolgens op de 10e , 3e, 8e en 2e  plaats. Noordwijk op de 11e, 7e, 4e en 2e plaats. Ook hier blijkt: de ontwikkelingen bij SJC waren wat minder gelijkmatig dan die bij Noordwijk, maar toch.
  • Kwa scorend vermogen doet Noordwijk het ook steeds beter: van 10 vóór en 11 tegen naar 18/22, naar 35/28, naar 47/31. Kortom in de laatste vijf wedstrijden had Noordwijk een doelsaldo van 12 vóór en 3 tegen!
  • SJC kwam van 4 vóór en 9 tegen, via 19/15 en 29/24 naar 43/28, met andere woorden: SJC haalde een doelsaldo in de laatste vijf wedstrijden van 14 vóór en 4 tegen.
  • Zetten we het uit op de grafiek dan ziet die er als volgt uit

grafiek