postblad

Een prachtig vormgegeven postblad van de nederlandse posterijen. Gericht aan de enigszins onderschatte Willem van Beelen (1859-1918). Van Beelen was Katwijker van geboorte, kwam als ‘kuiper’ naar Noorwijk waar hij trouwde met ene Johamnna Marbus. Vervolgens rees zijn ster: hij was reder en exploiteerde als zodanig een aantal bomschuiten, hij stichtte Hotel Pension Noordzee en legde daarmee de basis voor de ontwikkeling van de Noordboulevard. Hij werd het eerste ‘Zeese’ gemeenteraadslid en ook wethouder. Hij stichtte Maatschappij Zeebad en stond aan de wieg van de Zeese Oranjevereniging en draaide zijn hand ook niet om voor de stichting van een heuse Jongelingenvereniging. Hij kreeg in ieder geval een straatnaam naar hem vernoemd, dat dan weer wel (met dank aan Ton Meijer’s ongeëvenaarde Straatnamenboek).

willem

Het poststuk kwam op 5 september 1904 te Noordwijk aan. Van wie of waar vandaan is onbekend.