Op JBEEN vertelt Ruth een mooi verhaal: de opening van het eerste Nederlandse werkstudentencafé in Noordwijk in 1953. Het café was een initiatief van het Leidsche Studentencorps Minerva en was gevestigd in een bijgebouwtje van  Seinpost aan de Noordboulevard. Het verhaal erover wordt verteld in het Leidsch Dagblad van 2 juli 1953. Dat artikeltje bevatte ook een foto van de opening door toenmalig burgemeester G. van Berckel. Die kon als onversaagde alumnus-corpsbal van Minerva vanzelfsprekend niet verzaken. Hij verscheen in een kek wit colbert, niet bepaald een zooi-uitrusting, maar om te zooien kwam die misschien ook niet.

De tent werd op zijn Spaans ¿Por qué?” gedoopt, maar niemand weet meer waarom.

Naar verluidt trad Paul van Vliet er wel eens op. En werd de tent later niet ‘Pergola’ genoemd?