19186

We hebben de foto wel eens eerder in zwart-wit gehad. Deze is ingekleurd door Jan Barnier en terug te vinden op flickriver . Een brandweerwagen van het Noordwijkse brandweerkorps. De auto was een Diamond T, geproduceerd door de gelijknamige automobielfabrikant in de VS, die later nog groot zou worden met de bouw van zware legertrucks, tankwagens en andersoortige utiliteitsvoertuigen.

De carrosserie van de brandweerwagen werd gebouwd door Van Leersum in Hilversum. De auto kwam in 1935 in dienst bij het Noordwijkse brandweerkorps, in 1944 werd het ding gevorderd door de Duitse bezettingsmacht. Ik weet niet oftie nog ergens terug te vinden is.

De oorspronkelijke zwart-wit foto werd in 1935 gemaakt voor het raadhuis in Hilversum. Mogelijk bij gelegenheid van de overdracht aan de Gemeente Noordwijk.