whp

Het huis stond aan de Nicolaas barnhoornweg en werd bewoond door de familie Den Hollander (de strandvonder?). Het huis heette – naar verluidt – “Zeevrede”, hoewel het natuurlijk niet altijd ‘vrede’ was met de zee. De foto is te koop op delcampe.net en de verkoper heeft – om plagiatoren zoals ik af te schrikken – met rode letters “World History Photo’s” over het beeld heen gedrukt. Maar daar laten we ons niet door afschrikken.En het heeft ook wel iets als je Noordwijkse huis tot de ‘World History’ wordt gerekend.

Ik weet niet wie de mevrouw is, die daar op het balkon staat te poseren (mevrouw Den Hollander herself?). Hoe dan ook: dit prachtige pand sneefde ten behoeve van de aanleg van de Parallelboulevard, niet dan nadat het al enige tijd leeg stond en het begin januari 1976 ook nog eens een prooi werd voor de fikkiestokende jeugd. De daders gelieve zich alsnog te melden.

ddfdfff