funphotobox1163612205idzmqj

Een verhaal in het Leidsch Dagblad van de 24e december van de hand van freelance journalist Peter Olsthoorn . Over de veuls te nauwe banden tussen gemeentebestuur van Noordwijk, de Noordwijkse vastgoedhandelaren en bouwmagnaten en de hele horecafferij. Termen als ’marchanderende politici’ en ’vastgoedmaffia’. Het verhaal is ontluisterend, maar het is net zo goed een open deur. Alles wat je al wist, dacht of kon vermoeden wordt in het verhaal vakkundig op een rij gezet en de werkelijkheid is toch nog angstaanjagender dan je van je vader en je grootvader hoorde. Of dan je  in “De Noordwijker” gelezen had (maar die krant blijkt ook al niet betrouwbaar). CDA en VVD zijn de partijen met de meeste boter op hunnie hoofden.

Eén van de cruciale figuren tussen alle  Alkemades, De Raaden, Van Bockhoves, Van der Puttes, Van der Wielen en Van Egmonden is Victor Salman, CDA-er en Noordwijker pur sang, maar inmiddels – volgens LD – volledig en ver weggedreven van de belangen van de gemiddelde Noordwijker, die zich in de miljoenspelletjes van een (volgens het LD) incompetent gemeentebestuur niet meer herkent. Victor Salman was 12 jaar wethouder van ruimtelijke ordening en en geraakte in die periode blijkbaar gepokt en gemazeld genoeg om uit te groeien tot – nog steeds volgens de krant – de belangrijkste adviseur van het vastgoedelijk grootkapitaal.

Het gaat goed met Noordwijk. Het gaat eigenlijk bar slecht.