rem

Het voormalige Rembrandthotel aan de Zuidboulevard was – voordat het zijn voormaligheid inging – een mooi hotel. “Grand Hotel” is misschien weer net te veel van het goede, maar het is mijns inziens altijd wel een beetje onderschat geweest. Dat komt doordat het een beetje ‘uit het zicht’ lag (mensen kwamen niet zo vaak op de Zuidboulevard), maar ook omdat er weinig tot de verbeelding sprekende gebeurtenissen plaatsvonden en omdat er te weinig spraakmakende beroemdheden verbleven. Behalve dan die ene keer: dat fameuze schaaktoernooi van 1938, dat in ieder geval in de schaakhistorie nog steeds een belangrijke plaats inneemt.

Verder? Ik weet niet wie het Rembrandt Hotel heeft laten bouwen, c.q. wie de architect ervan was. De hal – dat verraadt de foto wel – was een sfeervolle pleisterplaats, dat in ieder geval.

rem2