httttddddddddd

In oktober 1908 ging er een pakketje bloembollenbollen (vermoed ik) van “Gartenbau-Etablissement” Huis ter Duin in Noordwijk naar iemand in Altnau.  Een klein plaatsje aan de Bodensee in Zwitserland. De begeleidende pakketbrief ziet er geweldig uit. Ik ben gek op dit soort poststukken, volgeplakt met zegels en etiketjes en een hel scala stempels erop.

Aan de hand van die stempels is de loop van het stuk alsnog goed te volgen: op 23 oktober 1908 vertrok het pakket uit Noordwijk. Het ging vervolgens via Emmerich (24 oktober 1908) naar Frankfurt (25 oktober 1908), waarna het tenslotte in Altnau belandde op 27 oktober 1908. DHL zou er tegenwoordig sneller over doen, maar in 1908 was 4 dagen voor pakketpost best wel snel, denk ik, de bollen zullen in tussentijd niet tot bloei gekomen zijn..

Het bedrag der verrekening bedroeg 6 gulden en 46 centen: “zes gulden 46/100.”