duin

De vervoersmaatschappij N.V. Duinlander was in oorsprong  een in Noordwijk aan Zee gevestigd busbedrijf,  voortgekomen uit de firma H. & D. Bolhuis, die een lijn Noordwijk – Den Haag exploiteerde. De Duinlander fuseerde in 1940 met de Eerste Noordwijkerhoutsche Auto Onderneming (ENAO) (lijn Noordwijk – Sassenheim) en de firma Zilverspoor (lijn Noordwijk – De Zilk – Haarlem). Op 10 juni 1942 werd de Duinlander overgenomen door de Noord-Zuid-Hollandsche Tramweg Maatschappij (NZHTM), die vanaf 1946 Noord-Zuid-Hollandse Vervoermaatschappij (NZHVM) heette en doorgaans NZH werd genoemd.

Dit bewijs van aandeel werd uitgegeven in juli 1941, vermoedelijk bij gelegenheid van de fusie met de ENAO en Zilverspoor. Nieuw geld voor nieuwe bussen, maar of het ook zo ver gekomen is, midden in de oorlog weet ik niet.