jan77

Ik krijg bovenstaande foto van Jan met de mededeling dat het hier zo gaan om een zaak van J&B. Maar ik kan met de beste wil van de wereld niet thuisbrengen waar of dat die winkel dan gestaan moet hebben. Laat staan dat Jan en Bertha  “J&B” van Stein bij mijn weten nooit in de tabakshandel hebben gezeten.

J&B was een heus warenhuis, een Blokker avant-la-lettre met veel strandartikelen en mooie Märklintreinen en ‘Tauchsieder’ links achterin. Ik weet het, want ik heb er nog gewerkt. Ik zie de oude Van Stein nog zo voor me. Hij werd om onduidelijke redenen ‘Kip’ genoemd. Mooie man. De zaak zag er toen ongeveer zo uit als op onderstaande foto (met dank aan Jan!) .

jan6

Nota bene: Li-st stuurt me nog een andere foto van het bovenste gebouw aan de Hoofdstraat, dat ik in deze vorm (met de apotheek) weer wél herken. Maar of dat J&B hier nu ooit in gezeten heeft? Met een tabakswinkel?

jb