hotel

Op enig moment moet “Hotel” Dalrust zijn overgegaan in een “Huize” Dalrust. Dat moet achter mijn rug om zijn gegaan, want ik kende Dalrust alleen als ‘huize’, als een rusthuis voor bejaarde Zeeërs en Zeeërinnen. Die het op hun oude dag nog moesten beleven dat ze alleen nog maar richting ‘Binnen’ konden kijken. Wat hadden ze de gemeenschap aangedaan dat ze zo werden gestraft?

Op enig moment moet Dalrust van de aardbodem zijn weggevaagd. Dat moet ook achter mijn rug zijn omgegaan, want opeens stond er op die plek iets heel anders. De onderste foto is overigens van Paul en verscheen op “Je bent een echte Noortukker”

In vroegere dagen was er geen sprake van ‘Huize’ of van ‘Hotel’, maar van ‘Pension’. het heette toen ook geen ‘Dalrust’, maar – ook heel mooi – ‘Johanna’. Er waren ‘gemeubileerde kamers te huur’.

johanna

dalrust