cccc

Je komt een envelop tegen uit 1916 van een postzegelhandel in Stuttgart, in Württemberg (nog zonder ‘Baden’ ervoor). Die envelop werd gezonden aan een postzegelhandlaar in Noordwijk, ene D.N. van Walssen.  Ferd. Redwitz bestierde die Stuttgartse postzegelhandel en hij deed dat blijkbaar heel goed, want op internet kom je zijn naam en zijn verkochte spullen – en zelfs zijn naamlabel – nog steeds tegen. cccc2
De handel van Van Walssen was minder florissant, althans hij viel niet echt op. Hij adverteerde niet in de regionale kranten en op de site van Hans Montanus komt de naam Van Walssen niet voor.

Maar dan duikt zijn naam opeens op in een bericht over een overval op het postkantoor in Noordwijk aan Zee: daar blijkt Van Walssen opeens beheerder te zijn van dat kantoor! Beheerder van een postkantoor én beheerde van een postzegelhandel: het ligt niet ver van elkaar, maar je moet het niet door elkaar gooien natuurlijk 🙂

walsen