img_0927
Huis ter Duin November 2014

 

Mocht afgelopen vrijdag aanzitten aan het Thomas Mann Diner in Huis ter Duin. Een mooi initiatief van Boekhandel Van der Meer in Noordwijk bij gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van Mann’s  “Joseph und seine Brüder“, een geweldig omvangrijke roman in 4 delen. Vertaler Thijs Pollmann gaf een al even omvangrijke toelichting op de roman én op zijn geduldige vertaalwerk van 10 jaar in totaal (ongeveer even lang als Thomas Mann deed over het schrijven ervan). Mooie setting in het oude gedeelte van Huis ter Duin, waar de geest van Thomas Mann’s  aanwezigheid nog voelbaar was. Mij was gevraagd een verhaaltje te houden over de relatie tussen Thomas Mann, Huis ter Duin en Noordwijk. Zie het volgende blog.

httttd
Huis ter Duin Juli 1939