montessori

Eerder heb ik een blogje geschreven over datgene wat Maria Montessori met Noordwijk verbindt (haar dood: ze ligt begraven op het RK Kerkhof aan de Gooweg). Het is dit jaar 100 jaar geleden dat deze Italiaanse onderwijspedagoge naar Nederland kwam en dat wordt groots gevierd met tal van manifestaties in het hele land. Want het Montessori-onderwijs heeft fiks wortel geschoten in de zompige bodem van de polder. Ook in Noordwijk – juist in Noordwijk – zijn er verschillende activiteiten, morgen een groot congres, eerder dit jaar een musical door leerlingen van de Noordwijkse Montessorischool. En binnenkort: de opening van de Montessori-tentoonstelling in het museum van het OGON, het “Onvolprezen Genootschap Oud-Noordwijk”.

Er is een filmpje van de begrafenis van Maria Montessori in Noordwijk op 1 mei 1952:

http://www.npogeschiedenis.nl/speler.program.12221766.html