Edward Augustus “Gussie” Bowles (1865-1954) was een befaamd Engels botanist en tuinen-deskundige. Hij schreef boeken die tot op de dag van vandaag nog verkrijgbaar zijn, waaronder “My Garden in Spring”(1915), waarin hij een apart hoofdstuk wijdt aan de ontelbare soorten narcissen die er zo al op de wereld zijn. Velen hebben Engelse namen, wat erop duidt dat er met deze bloem ook in Engeland volop werd geëxperimenteerd en doorgeteeld.  

Zijn meest favoriete narcis lijkt de “Sir Watkin” te zijn en bij het opschrijven van die naam, komen hem delirische beelden voor ogen van een bezoek aan Noordwijk:

What have we put there? Let me see now Sir Watkin of course, a fine healthy lot of bulbs of giant proportions from a certain Dutch field of many acres I once crossed with Sir Watkin up to my knees. I never saw such a sight, and vowed I must test their vigour here. In this their first year they have surprised all who had not seen them at Noordwyk; and now comes the question, Will they be able to do so again?