Slot Zeist kwam in 1867 in het bezit van mevrouw Henriëtte Maria Jacoba Labouchere-Voombergh die gehuwd was met Charles Bernhard Labouchere. Na haar kwam er nog een andere Labouchere in  Zij woonde in het slot  tot aan haar dood op 1 februari 1908. Daarna bleef het slot nog even in particuliere handen, maar het was snel gedaan: gemeente, de Duitse bezetter en de Canadese bevrijder, allen woonden voor langere of kortere tijd in dit prachtige gebouw. In 1953 bood het huis nog onderdak aan slachtoffers van de Zeeuwse overstromingsramp. Nu is het huis weer in particuliere handen en multifuncioneel: party- en vergadercentrum, culturele uitspanning en expositieruimte, trouwlocatie en anderszins. Er is veel geschiedenis doorheen gegaan sinds 1 februari 1871.

Dat was de dag waarop Charles Bernhard Labouchere een brief kreeg uit Noordwijk, zoveel is zeker.