De N.V. Hotelmaatschappij “Noordwijk aan Zee” exploiteerde in het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw drie hotels in Noordwijk, het Palace Hotel, het Oranje Hotel en het Rembrandt Hotel. En dan had de eigenaar – van Sterkenburg – ook nog eens een hotel in Amsterdam. Aan het begin van het zomerseizoen van 1936 had hij het verlichte idee gekregen om een echte Tiroler Bauernstube te gaan exploiteren aan de Noordboulevard: “Im Weissen Rössl” (“In het Witte Paardje”). Het Leidsch Dagblad ging bij voorbaat uit zijn dak:

 

“Alles, tot in de kleinste details, zal aan de bezoekers de echte idee geven in Tirol te zijn. De aankleeding der zaal, de bediening, de geheele sfeer is Tiroolsch. De muziek wordt verzorgd door het Salzburger Schrammel Trio, een onvervalscht Tiroler gezelschap. Alles zingt en jodelt hier, de serveermeisjes en de buffetjuffrouw, die zelf eveneens artisten zijn, en het Trio en ze zullen “Im Weissen Rössl” tot een attractie van Noordwijk maken!"
 
Het Salzburger Schrammel Tio was er ogenschijnlijk één uit velen. Het woord ‘Schrammel’ klinkt volgens een bron op internet als een onomatopee, maar is het niet. Het woord is afgeleid van de makers van deze muzieksoort, de gebroeders Schrammel uit Wenen. Zij staan te boek als de grondleggers van deze populaire muziek (‘lichte hoempa’), die voor het eerst werd gespeeld in de koffie- en drankhuizen aan de Wiener Ring in de tweede helft van de 19e eeuw.